Boda Katalin blogja

Új lakás vásárlása vagy építése támogatásokkal

Az új lakás vásárlása vagy építése esetén igénybe vehető támogatások jelentősen kibővültek, azonban így is gyakori eset, hogy az önerővel kiegészített CSOK és támogatott hitel nem elegendő a hitelcél megvalósításához. Ebben az esetben a támogatott hitel mellé piaci hitelt is ajánlunk. Ön is ki tudja számolni, hogy kb. mekkora hitel felvételére esélyes!

KATA-s jövedelem

KATA-s egyéni vállalkozók bizonytalanok az igazolható jövedelem kérdésében. Mivel havi 50 vagy 75 ezer forintot fizetnek és ezzel az összes adó és járulék megfizetésre kerül, azt gondolják, hogy alacsony a NAV által igazolt jövedelem. A számítás során az éves bevételből kell kiindulni. A NAV az éves árbevétel 60 %-át tekinti éves jövedelemnek, függetlenül attól, hogy milyen tevékenységből, üzletágból származik a bevétel, ennek 12-ed része a havi nettó jövedelem. Egészen jól hangzik, ugye? Hívjon a további részletekért!

Az új lakások építéséhez, vásárlásához kapcsolódó lakáscélú támogatások

A gyermekvállalás és gyermeknevelés támogatása, a családok új lakáshoz jutásának elősegítése és az új lakások építésének ösztönzése érdekében az alábbi állami támogatások vehetők igénybe:

  • vissza nem térítendő állami támogatás, CSOK;

  • adó-visszatérítési támogatás; 

  • három vagy több gyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása.


A korábbi szocpolhoz képest jelentős változás: 

Oldalak